Tiny houses, kangoeroe-woningen en woningdelen:

Nieuwe manieren van wonen voor jong en oud

Bent u een starter en lukt het maar niet om een geschikt huis te vinden? Of bent u juist al lange tijd op zoek naar een passende seniorenwoning? Misschien is een alternatieve woonvorm dan iets voor u.

Tiny house

Steeds meer mensen kiezen voor alternatieve woonvormen in plaats van traditionele huizen of appartementen. Maar wat zijn deze woonvormen en waarom zijn ze zo populair? In dit artikel duiken we in de wereld van tiny houses, kangoeroewoningen, woningdelen en andere mogelijkheden.

Tiny House: klein maar fijn
Tiny houses zijn precies wat de naam doet vermoeden: kleine, soms zelfs mobiele huisjes. Ze zijn compact, duurzaam en goedkoper dan gewone huizen. Jongeren vinden ze ideaal omdat ze minder kosten. Voor senioren bieden tiny houses voordelen omdat ze geen overbodige ruimtes hebben en vaak gelijkvloers zijn.

Containerwoning: stoer en duurzaam
Containerwoningen zijn gemaakt van (oude) zeecontainers. Ze zijn stoer, trendy en duurzaam. Jongeren houden van het hippe uiterlijk en het idee dat ze iets unieks bezitten. Voor senioren bieden ze dezelfde voordelen als een tiny house. Een groot pluspunt van een containerwoning is dat u er meerdere kunt combineren als u toch meer ruimte wilt hebben.

Hier moet u rekening mee houden
Koopt u een tiny house of een zeecontainer bij een leverancier? Dan moet u nog wel het één en ander regelen. Om te beginnen de grond waarop uw huis komt te staan. Die kunt u kopen of pachten. Zorg er ook voor dat u voldoet aan alle wet- en regelgeving en vergeet niet dat u de woning moet laten aansluiten op nuts-voorzieningen zoals het water- en elektriciteitsnet en het riool.

Kangoeroewoning: samen maar toch apart
Een kangoeroewoning bestaat uit twee aparte wooneenheden onder één dak. Dit is ideaal voor senioren die dicht bij hun kinderen willen wonen, maar wel een eigen plek willen behouden. Het geeft een gevoel van veiligheid en u kunt elkaar helpen waar nodig. Voor kinderen van senioren is het vaak ook een goede optie. Ze kunnen hun ouders dichtbij hebben zonder hun privacy kwijt te raken.

Zelfstandige seniorenwoning: comfort en veiligheid
Zelfstandige seniorenwoningen zijn speciaal ontworpen voor mensen vanaf 55 jaar. Ze zijn meestal gelijkvloers en zo aangepast dat ze levensloopbestendig zijn. Seniorenwoningen staan meestal in de buurt van een verzorgingshuis, dat eventuele zorg op maat kan leveren. Daardoor kunnen de bewoners langer zelfstandig blijven wonen.

Woningdelen: sociaal en voordelig
Woningdelen is vooral populair bij jongeren die nog thuis wonen of studeren. Door een huis te delen, besparen ze op de huur en andere kosten. Het is ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen te sluiten. Senioren profiteren op dezelfde manier van woningdelen. Ze hebben gezelschap en kunnen samen activiteiten ondernemen. Dit maakt de kans op eenzaamheid veel kleiner en zorgt voor een gezellige woonsfeer.

Andere verzekeringen
Alternatieve woonvormen bieden voordelen voor zowel jongeren als senioren. Afhankelijk van uw voorkeur kan zo'n manier van wonen wel betekenen dat u andere verzekeringen nodig heeft. Als u daar meer over wilt weten, kunt u het beste even contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Algemeen: 023 525 8061
Schade: 023 525 0392
Zakelijk: 023 525 7017